Check beschikbaarheid

Natuurgebieden

Weidse stilte… die vindt u in de Kempen. Op de zandvlakte van de Lommelse Sahara, in de uitgestrekte bossen of langs de kabbelende beekjes, diepe vennen, kanalen en heldere meren. Tegelijkertijd is de Limburgse Kempen een groot speelparadijs voor actieve, nieuwsgierige en ondernemende kinderen. De regio ontdekken kan ook per fiets. U rijdt over autovrije paden van knooppunt tot knooppunt. Oases zijn er in overvloed, in de vorm van leuke cafeetjes en restaurants. Op de weg treedt u in de voetsporen van de Teuten, Breugel en de oud-strijders van WOII. Nu gaat het er vreedzamer aan toe. Al is het soms wel vechten om al die streekbiertjes, verse boekweitkoeken en ambachtelijke bakjes koffie te overmeesteren.

Omgeving overzicht

Loozerheide

Het unieke natuurgebied Loozerheide is gelegen in de wateringen tussen het kanaal Bocholt-Herentals en de Zuid-Willemsvaart.

Bezoek website Meer informatie

Het Smeetshof

Het Smeetshof is een uitgestrekt waterrijk gebied in Bocholt, Noord-Limburg, op de grens met het Nederlandse Weert.

Bezoek website Meer informatie

Grenspark Kempen-Broek

Kempen-Broek ligt aan de noordoostrand van het Kempens Plateau. Hier ontstond door het samenvloeien van een aantal beken in een vlakte een nat en moerasachtig gebied. Een aantal hoger gelegen, droge ‘zandruggen’ bleven boven dit moeras uitsteken.

Bezoek website Meer informatie

Nationaal Park Hoge Kempen

Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, .... In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren.

Bezoek website Meer informatie

Taurossen spotten

Ga op zoek naar taurossen tijdens een fietstocht in grenspark Kempen-Broek. Er is een speciale uitkijkheuvel met informatiepunt.

Bezoek website Meer informatie