Check beschikbaarheid

Bezienswaardigheden

De oudste schriftelijke vermelding van Bucolt dateert uit 1162. Maar de oudste sporen van menselijke aanwezigheid in onze gemeente vinden we terug in Kaulille: daar liggen immers een viertal grafheuvels uit de ijzertijd (10.000 v.c.).

Bocholt is een relatief kleine gemeente, maar desondanks zijn er diverse prachtige, historische en waardevolle gebouwen overgebleven. Zij zijn stille getuigen van onze rijke verleden.

Omgeving overzicht

Torenverplaatsingsmuseum

Bocholt schrijft wereldgeschiedenis. Totdat men in 1960 de Aboe Simbel tempel in Egypte verplaatste voor de aanleg van de Assoeandam, was de kerktoren van Bocholt, het oudst verplaatste momnument ter wereld.

Bezoek website Meer informatie

De Clootsmolen

De Clootsmolen, ook Neermolen of Damburgmolen genaamd, is een watermolen op de Abeek die zich bevindt aan Watermolenweg 1 te Bocholt.

Meer informatie

De Binkermolen

De Binkermolen is een watermolen op de Abeek, die zich bevindt aan de Binkermolenstraat 1 te Reppel. Het is een middenslagmolen.

Meer informatie

De Voorste Luysmolen

De Voorste Luysmolen werd voor het eerst vernoemd in 1515. Hij maalde voor het laatst in 1965 en is genoemd naar de eerste molenaar "Petrus Luys".

Bezoek website Meer informatie

Damburg

Deze fraaie herenhoeve werd in 1584 door de troepen van de hertog van Mansfeld verwoest en in 1683 merkelijk verfraaid.

Bezoek website Meer informatie

Windmolen van Kaulille

Deze kleine grondzeiler is een aardig molentje en de enige nog bestaande grondzeiler in Belgisch Limburg. Samen met het molenaarshuisje, dat even oud is als de molen, vormt het een aantrekkelijk geheel.

Bezoek website Meer informatie

De watermolen van Reppel

De watermolen van Reppel is gelegen aan de Aa-beek. Ze werd voor het eerst vernoemd in een akte uit 856. Daarmee zou het de oudste watermolen van België zijn.

Bezoek website Meer informatie

Herenhoeve Het Monshof

Het Monshof werd het eerst vernoemd in 1783. Het landgoed dankt zijn naam aan de eerste bewoners: de familie Mons (Moens, Montsgoet, Monts).

Bezoek website Meer informatie

Sevensmolen in Kaulile

De Sevensmolen is een korenmolen met twee koppels maalstenen en met Oudhollandse wieken en een vlucht van 23.90 meter.

Bezoek website Meer informatie